- U hebt een sommatie ontvangen - Groenendaal & van Krijl - Gerechtsdeurwaarders

Wij hebben de opdracht gekregen om een openstaande rekening bij u te innen. Het kan zijn dat u vergeten bent te betalen. Als u het in de sommatie vermelde bedrag aan ons betaalt, sluiten wij ons dossier en voorkomt u dat de kosten stijgen.

Omdat u te laat hebt betaald, is de oorspronkelijke vordering verhoogd met incassokosten, rente en overige kosten. Groenendaal & Van Krijl brengt u nooit kosten in rekening die niet rechtstreeks op grond van een wettelijke bepaling bij u in rekening mogen worden gebracht. Ook zullen wij u nooit meer rekenen dan de bedragen die door de rechters als redelijk worden beschouwd.

Kunt u het openstaande bedrag niet voor de genoemde datum betalen? U kunt ons hier verzoeken om een betalingsregeling met u aan te gaan. Na overleg met de schuldeiser ontvangt u bericht of de regeling wordt geaccepteerd en welke voorwaarden hierbij gelden. Een schuldeiser is nooit verplicht om een betalingsregeling aan te gaan. Om een goed advies te kunnen geven, is het dus erg belangrijk dat u uw verzoek onderbouwt.

Bent u het niet eens met de vordering? U kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bezwaar bij ons indienen. Uw bezwaar zal door onze juristen worden besproken met de schuldeiser. Wij adviseren u om dit bezwaar zo volledig mogelijk op te stellen en hierbij al het mogelijke bewijs toe te voegen. Op deze manier is er zo snel mogelijk duidelijkheid wat er met de vordering gaat gebeuren. Komen de partijen er samen niet uit? We zullen het conflict dan neer moeten leggen bij de rechter. De kosten hiervan worden betaald door de partij die door de rechter in het ongelijk wordt gesteld.

Het belangrijkste advies: neem altijd contact met ons op! Als u niets laat horen, kunnen we ook niet met u meedenken. U loopt dan een grote kans dat uw schuldeiser tot dagvaarding overgaat. U zult zich dan voor de rechter moeten verantwoorden.